En god kräm

Bayersk Kräm

2½ dl mjölk
3 äggulor
ca 1 dl socker
1/4 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
2½ dl vispgrädde

1) Lägg gelatinbladen i blöt i 10 min i kallt vatten.
2)Blanda mjölk,äggulor och socker,skär itu vaniljstången på längden och skapa ur kornen ner i blandningen.
3)Häll upp i en kastrull och värm sakta upp under konstant vispning tills det tjocknar lite. Krämen får inte koka.
4)Krama ur gelatinbladen, lägg dem i en kastrull med 1 msk vatten att smälta på svag värme.
5)Rör ner det smälta gelatinet i vaniljkrämen under vispning och ställ den kallt tills den stelnar. Det tar ca 1½ timme.
6)Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i äggkrämen. HÄll upp krämen i en vattensköljd skål eller form och ställ den kallt ett par timmar.
7) servera krämen direkt ur skålen eller på serveringsfat, du kan även ha fruktcocktail till och riven choklad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0