Patricias efterrättstips

Hemmagjord glass

2 dl mjölk
½ vanilj stång
2 äggulor
4 msk socker
2 dl vispgrädde

ARBETSTID CA 20 MIN
TID ATT KALLNA CA 30 MIN
FRYSTID 4-6 TIMMAR
FORM MED HÖGA KANTER

1)Koka upp mjölken med den uppfläkta vaniljstången.

2)Vispa äggulor och socker till lätt skum.

3)Vispa ned hälften av den kokande mjölken i äggblandningen.

4) Häll tillbaka blandningen i grytan och värm den under vispning till kokpunkten. Krämen får inte koka.

5)Tag upp vaniljstången och kyl av krämen i kallt vattenbad.

6)Vispa grädden till hårt skum och rör försiktigt ner den i den kalla krämen.

7)Häll glasskrämen i en form med höga kanter. Täck med lock eller folie och ställ den i frysen eller i kylskåpets frysfack.

8)Rör några gånger i glassen under den första timmen för att förhindra att äggkrämen sjunker till botten.


Här kommer det lite små tips om vad du kan ha i glassen.

Ananasglass:

Skär 1-2 ananasskivor i tärningar och rör ner dem i krämen. Följ sedan tillagningen från punkt 6.

Bananglass:

Mosa 1-2 bananer och rör ner dem i krämen. Följ sedan tillagningen från punkt 5.

Chokladglass:
Smält 75 g mörk choklad (du kan även ha ljus eller vit)i den varma krämen, Fortsätt sedan tillagningen från punkt 400.

Fruktglass:

Vänd ner 3 msk väl avrunnen fruktcocktail i krämen . följ sedan tillagningen från punkt 6.

Glass med mjuk nougat:

Smält 100 g mjuk nougat i den varma krämen. Följ sedan tillagningen från punkt 4. DENNA KAN DU VÄLJA ATT SERVERA MED ROSTAD MANDEL

Glass med valnötter:

Grovhacka 50g valnötskärnor eller hälften valnötter och hälften mörk choklad. Blanda med krämen och följ sedan tillagningen från punkt 6.

Jordgubbsglass:

Blanda ca ½ liter rensade,mosade jordgubbar i krämen . Följ sedan tillagningen från punkt 5

Mockaglass:

Smaka av den varma krämen med pulverkaffe eller koka krämen från punkt 1 med 1 dl stark kaffe  och 1 dl mjölk  tillsätt 1-2 tsk kakao och 50 g hackade valnötter. Följ därefter tillagningen från punkt 5.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0