Patricias efterrättstips
Hemmagjord glass
2 dl mjölk
½ vanilj stång
2 äggulor
4 msk socker
2 dl vispgrädde
ARBETSTID CA 20 MIN
TID ATT KALLNA CA 30 MIN
FRYSTID 4-6 TIMMAR
FORM MED HÖGA KANTER
1)Koka upp mjölken med den uppfläkta vaniljstången.
2)Vispa äggulor och socker till lätt skum.
3)Vispa ned hälften av den kokande mjölken i äggblandningen.
4) Häll tillbaka blandningen i grytan och värm den under vispning till kokpunkten. Krämen får inte koka.
5)Tag upp vaniljstången och kyl av krämen i kallt vattenbad.
6)Vispa grädden till hårt skum och rör försiktigt ner den i den kalla krämen.
7)Häll glasskrämen i en form med höga kanter. Täck med lock eller folie och ställ den i frysen eller i kylskåpets frysfack.
8)Rör några gånger i glassen under den första timmen för att förhindra att äggkrämen sjunker till botten.
Här kommer det lite små tips om vad du kan ha i glassen.
Ananasglass:
Skär 1-2 ananasskivor i tärningar och rör ner dem i krämen. Följ sedan tillagningen från punkt 6.
Bananglass:
Mosa 1-2 bananer och rör ner dem i krämen. Följ sedan tillagningen från punkt 5.
Chokladglass:
Smält 75 g mörk choklad (du kan även ha ljus eller vit)i den varma krämen, Fortsätt sedan tillagningen från punkt 400.
Fruktglass:
Vänd ner 3 msk väl avrunnen fruktcocktail i krämen . följ sedan tillagningen från punkt 6.
Glass med mjuk nougat:
Smält 100 g mjuk nougat i den varma krämen. Följ sedan tillagningen från punkt 4. DENNA KAN DU VÄLJA ATT SERVERA MED ROSTAD MANDEL
Glass med valnötter:
Grovhacka 50g valnötskärnor eller hälften valnötter och hälften mörk choklad. Blanda med krämen och följ sedan tillagningen från punkt 6.
Jordgubbsglass:
Blanda ca ½ liter rensade,mosade jordgubbar i krämen . Följ sedan tillagningen från punkt 5
Mockaglass:
Smaka av den varma krämen med pulverkaffe eller koka krämen från punkt 1 med 1 dl stark kaffe och 1 dl mjölk tillsätt 1-2 tsk kakao och 50 g hackade valnötter. Följ därefter tillagningen från punkt 5.
Kommentarer
Trackback