Patricias middagstips

Färsdolmar på potatisbädd

300g nötfärs
200g fläskfärs
100g champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 msk potatismjöl
1 ägg
1 dl kaffegrädde
1 dl vatten
1 tsk salt
½ tsk peppar
1 tsk timjan
2 msk finhackad persilja
1 krossad vitlöksklyfta
8 skivor bacon

TILLBEHÖR:
3/4 kg potatis
1 tsk salt
2 dl kaffe grädde
4 tomater
1 msk smör
1 msk finhackad persilja

ARBETSTID CA 45 MIN
GRÄDDNINGSTID CA 35 min

UGN 200 GRADER


1) Ansa , hacka och fräs champinjonerna i smör.

2)Blanda färsen med champinjoner och resten av ingredienserna med undantag av bacon.

3)Skala och skiva potatisen och lägg den i en smord ugnssäker form, salta och peppra mellan varven och häll över grädde.

4)Lägg baconskivorna över potatisen, så hälften av skivorna täcker potatisen. Forma färsen till avlånga dolmar på varje baconskiva och vik över baconet (skarven på baconskivorna skall alltså inte komma på mitten av dolmarna, utan på ena sidan.)

5)Sätt in rätten i mitten av ugnen och grädda den i 30 min. Tag ut den och lägg tomathalvor runt om.Salta och peppra på ytan och pensla med smält smör.

6) Grädda ytterligare 5 minuter, strö över persilja över tomaterna.

Servera!!

Servera gärna rätten med en grönsallad eller kokta grönsaker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0